Saturday 17 January 2009

Протести - пенсионери, студенти, ученици



Студентските протести продължават... след тежък 14-ти на милиционерски изстъпления и варварски нарушения на човешките права, нарушения на основните свободи, упоменати дори и в Конституцията на Р България...
Обвинени? Не съм прочел, нито чул отнякъде. Осъдени? Сигурно, но не и при тази съдебна система. Онеправдани? Да, всички хора, които се постараха да демонстрират активна гражданска позиция, всички хора, които смятат, че за тази държава има бъдеще, всички граждани-мечтатели и радетели за една България, достойна и горда пред света, но и пред своя собствен народ.
Политическа тема и цел на митинга... мм .. явно няма такава, след като управляващи и опозиция не излезнаха и не благоволиха дори да разговарят с протестиращите. Защо? Има ли причина основателна? Това прищявка на дупетати и изнежени същества, не обичащи студа ли беше или само така изглеждаше? Не, разбира се. Причината била неполитизирането на митинга.... Тук трябва да се усмихна широко, но не. Всъщност се смея силно, иронично, дори злокобно. Така господа мили и благовидни, наречени управляващи на Нашата красива родина, Вие спомогнахте за "неполитизинарането" и изпълнението на целите, които стоят пред Нас, протестиращите. Ние не изявяваме политическа позиция, мнение към провежданото управление на държавата! Ние всъщност протестираме и стоим пред Народното събрание (сграда в центъра на София с надпис отпред "Съединението прави силата", точно до ректората на Алма Матер), защото явно не ни допада цвета на тази сграда. За тези, които все още не знаят, Ние протестираме заради червената окраска на сградата, искаме да я пребоядисаме изцяло. Искаме да я направим безцветна. Независима. Бореща се за народа. Ние сме наясно, че в нея не се случва нищо, свързано с управлението на обеднялата Ни държава. В нея се кроят само планове, как да бъде все по-жестоко и безмилостно ограбена. Не как да се управлява и насочва в правилната посока и политика на съзидателно сътворение на нови алтернативи за нейния народ. Явно поради тази причина за Вас митинга е неполитически?!?
Но "управляващи", бъдете спокойни, и Вашият ред ще мине, и Вашето управление ще изтече, Вие няма да бъдете НИКОГА повече избрани. Други ще дойдат на Ваше място. БСП, ДПС, НДСВ, ВИЕ, бъдете спокойни мили партийни организацийки, скоро ще бъдете пенсионирани и ще застенете редом до Нас, хората, които нямат власт и привилегии... ще дойде ГЕРБ. Тя ще управлява. Ще насочва. ИЛИ АКО НЕ прави точно това, ГЕРБ СЪЩО ЩЕ СИ ОТИДЕ, както Вие ще направите това рано или късно. Да, да, знам, че е по-добре късно... има още за крадене, ограбване, унижение на Вашите съграждани (колко жалко, че Вие, господа, сте граждани на тази страна, колко жалко е, че сте БЪЛГАРИ).

Приема се само работа, извършвана за българските граждани и за подобряване условията на живот в България. Партиите и хората, които ги представляват, са само инструментите за постигане именно на това. Радвам се, че прочетохте този параграф. Сега го направете отново.

Няма милост. Няма сдържане на емоции. Няма стоене на топло вкъщи. Няма прекратяване на протеста. Господа, Вие си отивате. А Ние оставаме, гледайки Ви с гордостта и честта на истински граждани, отговорни и предани на БЪЛГАРИЯ. Защо ли!?! Този въпрос и неговият отговор са неразбираеми за Вас, знам.
БЪЛГАРИЯ Е НАД ВСИЧКИ И ВСИЧКО!